actueel-nieuws-banner

Opdrachtgever: Gemeente Hardenberg
Periode: 2021 - heden
Locatie: Regio Hardenberg

In de Ontwerp Omgevingsvisie ‘Landstad Hardenberg’ heeft de gemeente onlangs haar ambities beschreven voor een nieuwe periode van groei waarin stad en platteland goed zijn verweven en duurzaamheidsopgaven worden aangewend om de economie te versterken.

Lees meer...

Juli 2020

BrabantStad werkt aan innovatie en samenwerking in de provincie Noord-Brabant, met het doel de provincie een koppositie te bezorgen in (maatschappelijke) innovatie en economische bedrijvigheid.

Een werkgroep van de samenwerkingspartners realiseert de BrabantRing: een open digitale marktplaats met vertrouwde verbindingen over de Brabantse glasvezelnetwerken.

Lees meer...

 

December 2019

De feestdagen zijn bij uitstek het moment om te vertragen. De hectiek van de laatste weken van het jaar gaan geruisloos over in rust en ontspanning. Lekker lang uitslapen, uitgebreid de extra dikke edities van de kranten lezen en de tijd nemen voor familie en vrienden. Voor even geen vergaderingen, volle agenda’s en harde deadlines.

Er ontstaat ruimte om terug te kijken naar het afgelopen jaar. We zetten mooie stappen in de programma’s en projecten, gingen nieuwe uitdagingen aan en ontdekten tot dan toe onbekende terreinen. Soms bleken we de lat erg (te?) hoog gelegd te hebben en werd het geduld op de proef gesteld. Maar elke keer blijkt als je doorgaat, energie in co-creatie en samenwerking blijft steken en nieuwe wegen blijft zoeken, dat op vaak onverwachte momenten weer mooie resultaten zijn te boeken.

Vertragen nodigt ook uit om vooruit te kijken; wat willen we graag in het nieuwe jaar bereiken, hoe geven we invulling aan onze idealen, wat geeft ons inspiratie, en waar worden we blij van?

Lees meer...

Op 26 juni jl. is de Tilburg Fiber Exchange (TiFX) in gebruik genomen. Dit open platform van een aantal regionale overheids- en non-profitorganisaties is een open, onpartijdige en onafhankelijke marktplaats om te makelen en schakelen tussen dienstaanbieders, (glasvezel)netwerken en eindgebruikers. Het levert daarmee een bijdrage aan de open digitale connectiviteit in Midden- en Noord-Brabant.

Lees meer...