actueel-nieuws-banner

Nieuw jaar met volop mogelijkheden

2019 is al weer in volle gang maar in deze nieuwsbrief kijken we nog even terug op het afgelopen jaar. Het was een enerverend jaar alleen al door de verhuizing van ons kantoor naar De Nieuwe Stad in Amersfoort. Het had wat voeten in de aarde maar het blijkt een goede keus te zijn geweest. Wij voelen ons inmiddels helemaal thuis in deze inspirerende omgeving.


Oliemolenhof, Amersfoort

Tegelijkertijd hebben we in 2018 hard gewerkt aan bestaande en nieuwe mooie projecten. Veel (semi-)publieke opdrachtgevers weten ons blijvend te vinden en onze doelgerichte inzet voor duurzame ruimtelijke en economische ontwikkeling te waarderen. Wij zijn dankbaar voor de vaak langdurige samenwerking die deze organisaties met ons aangaan.

Ruimtelijke en economische ontwikkeling van de Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek

De samenwerking tussen ons bureau en - als lid - mogen we wel zeggen ‘onze’ Gebiedscoöperatie O-gen lijkt wel erg jaar succesvoller te worden. Deze coöperatie is in Nederland en daarbuiten hét voorbeeld van een intensieve en structurele samenwerking tussen overheden, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, bedrijven, ondernemers en particulieren die werken aan de ontwikkeling van het landelijk gebied. Rob heeft in 2018 een Fonds voor innovatie en ontwikkeling in de Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek ingericht. Inmiddels is een eerste grote financiering uit het fonds verstrekt.

Een ander nieuw project beoogt ook een belangrijke impuls te geven aan de economische en ruimtelijk vitaliteit in dat gebied. Rob voert in opdracht van O-gen sinds september 2018 het management van het Programma Vrijkomende agrarische bebouwing van de Regio’s Foodvalley en Amersfoort.

Brabant digitaliseert

De Provincie Noord Brabant heeft in 2018 een nieuw programma Digitalisering vastgesteld. Samen met de vijf grote Brabantse steden werkt de provincie onder meer aan een innovatief woon- en vestigingsklimaat. Digitalisering en datagericht werken zijn daarvoor essentieel. Rob heeft opdracht gekregen om als projectleider van het project BrabantRing, een veilige en laagdrempelige digitale omgeving op de glasvezelnetwerken te ontwikkelen ten behoeve van nieuwe toepassingen op het gebied van onder andere slimme zorg, innovatief onderwijs en duurzame mobiliteit in Brabant. De open toegang tot breedband nodigt uit tot innovatie en samenwerking en versterkt het vestigingsklimaat voor bedrijven en kenniswerkers in de provincie.

Kwaliteitsimpuls recreatiegebieden regio Midden Holland

Een mooi voorbeeld hoe strategieontwikkeling en implementatie bij ons in goede handen is blijkt uit onze langdurige inzet voor de Kwaliteitsimpuls recreatiegebieden in de regio Midden-Holland. Nadat Maarten in 2017 als projectleider Kwaliteitsimpuls Groenalliantie al had meegewerkt aan een Uitvoeringsplan en Investeringsagenda heeft opdrachtgever Staatsbosbeheer Maarten ook gevraagd in 2018 betrokken te zijn bij de start van de uitvoering van het plan.

Trots op onze nieuwe website

Alhoewel we onze huidige website nog niet zo lang geleden introduceerden hebben we besloten tot een stevige vernieuwing en actualisering. Deze nieuwsbrief lees je in onze volledig vernieuwde website. Kijk rustig even verder. Wij hopen dat onze opdrachtgevers en andere belangstellenden de nieuwe vormgeving en eenvoudiger navigatie kunnen waarderen.

2019 …. wij zijn enthousiast gestart

Met deze en andere projecten werken wij ook in 2019 verder en hopelijk kunnen we ook weer nieuwe uitdagende opdrachten tegemoet zien. Wij houden je op de hoogte. En als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of de nieuwe website of meer wilt weten over de projecten dan horen wij dat graag.

 

Contactadres:

Van Arkel Advies
Oliemolenhof 108
3811 NA Amersfoort
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.