actueel-nieuws-banner

Op 26 juni jl. is de Tilburg Fiber Exchange (TiFX) in gebruik genomen. Dit open platform van een aantal regionale overheids- en non-profitorganisaties is een open, onpartijdige en onafhankelijke marktplaats om te makelen en schakelen tussen dienstaanbieders, (glasvezel)netwerken en eindgebruikers. Het levert daarmee een bijdrage aan de open digitale connectiviteit in Midden- en Noord-Brabant.

Het platform werkt nauw samen met Eindhoven Fiber Exchange en zal de dienstverlening in het maatschappelijk domein verder uitbreiden.

De Tilburg Fiber Exchange is mede mogelijk gemaakt door een lening van de Provincie Noord-Brabant. De Provincie streeft samen met de vijf grote steden in Brabant naar een veilige en laagdrempelige digitale omgeving ten behoeve van nieuwe toepassingen op het gebied van onder andere slimme zorg, innovatief onderwijs en duurzame mobiliteit in Brabant. De open toegang tot verbonden Brabantse breedbandnetwerken nodigt uit tot innovatie en samenwerking en versterkt het vestigingsklimaat voor bedrijven en kenniswerkers in de provincie. Van Arkel Advies verzorgt het projectmanagement van dit project onder de naam BrabantRing