Het Energiehuis™

Eigen initiatief i.s.m. Balance, 2014
Opdrachtgever: Eigen initiatief i.s.m. Balance
Periode: 2014
Locatie: Landelijk

 

We hebben in Nederland ambitieuze energie- en klimaatdoelen afgesproken. Het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad moet daaraan een substantiële bijdrage leveren.

De realisatie verloopt alleen minder snel dan gewenst. Oorzaken zijn de complexiteit van het onderwerp, het gebrek aan gerichte informatie en het ontbreken van ondersteuning van belanghebbenden.  

Het Energiehuis™ biedt een oplossing. Het verbindt de partijen in de keten, het informeert, het adviseert bij (financiële) maatwerkoplossingen, het financiert en het neemt desgewenst de regie bij de voorbereiding en uitvoering van de maatregelen.  

Kortom, het Energiehuis™ realiseert energie- en klimaatdoelen en verlaagt de maandelijkse energierekening.

Dowload hier meer informatie over het Energiehuis: Whitepaper Energiehuis

 

Het Energiehuis™ verbindt

Het Energiehuis™ stimuleert dat woningeigenaren, bewoners, energiecoöperaties, leveranciers, investeerders en gemeenten elkaar treffen. Het is een plaats waar vraag en aanbod bij elkaar komen. 

 

Het Energiehuis™ informeert

Voor woningeigenaren, verhuurders en bewoners is in het Energiehuis™ alle benodigde informatie op het gebied van energiebesparing, technieken en installaties, regelingen, financiering en het aanbod van lokale leveranciers en dienstverleners voorhanden. Voor gemeenten wordt met het Energiehuis het in het energieakkoord afgesproken energieloket gerealiseerd.  

 

Het Energiehuis™ financiert

Het Energiehuis™ zorgt voor de financiering van maatregelen. Dat doet zij door bijvoorbeeld het verwerven van subsidies, het benutten van (groene energie)fondsen en het bemiddelen bij bancaire leningen.


Het Energiehuis™ ontzorgt

Het Energiehuis™ neemt indien gewenst de regie bij voorbereiding en uitvoering op zich.  Het kan dan bijvoorbeeld gaan om de vraagbundeling, leveranciersselectie, en de (financiële) contractering. 

 

Voor meer informatie neem contact op met Rob van Arkel of Maarten van Arkel tel. 033-4328191

 

  Het-Energiehuis-Balance-Arkel

  

Bekijk hier mijn 2 minuten pitch van het Energiehuis

Opgenomen tijdens het Matchmaking Event op 12 mei mei 2014.  Georgansieerd door TKI Switch2SmartGrids (uit Topsector Energie) en CLICKNL (uit Topsector Creatieve Industrie).